Je bekijkt nu Jeugd Zonder Dak zomert

Jeugd Zonder Dak zomert

Ben je benieuwd naar wat vzw Jeugd Zonder Dak in petto heeft half augustus?

Na lang wikken en wegen, kunnen we het eindelijk bekend maken: neen, opnieuw geen Vemmekensspoeling dit jaar, maar we laten half oogst deze keer niet zomaar passeren.

Alhoewel het Overlegcomité op 11 mei op de proppen kwam met een ambitieus Zomerplan in 4 stappen en er volgens die voorspellingen veel mogelijk lijkt half augustus, hebben wij toch beslist dat we niet het risico willen lopen om een normale Vemmekensspoeling te organiseren. Duizenden mensen op ons terrein: daar voelen we ons niet comfortabel bij. Wij willen denken aan de veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers met een hele grote variatie van leeftijden. Bovendien lopen er op onze oogstfeesten heel veel kinderen en jongvolwassenen rond die tegen dan waarschijnlijk nog niet voldoende beschermd zullen zijn door de vaccins. Geen Vemmekensspoeling dus…

Maar we willen zeker niet bij de pakken blijven zitten en daarom zijn we verheugd om te kunnen aankondigen dat we het eenmalig evenement Jeugd Zonder Dak Zomert zullen organiseren. Op 13, 14 en 15 augustus zal er een podiumoptreden plaats vinden op ons terrein.

Op het programma staan volgende bands:

 • Vrijdag 13 augustus: The Dizzy Fingers

The Dizzy Fingers is een countryrockband. Verwacht nummers van CCR, Dire Straits, Eric Clapton, Jimmy Hendrix en Brian Ferry. 

 • Zaterdag 14 augustus: Switch Corona

Deze groep bestaat sinds 2012 en heeft ondertussen meer dan honderd optredens op zijn naam staan. Het is een vierkoppige bezetting die pure en krachtige rock brengt zonder poespas. Denk aan de betere rock van AC/DC tot ZZ Top, met en passant Dire Straits, Queens Of The Stone Age, Lenny Kravitz, Jimmy Hendrickx, Red Hot Chili Peppers, Race Against The Machine en nog veel meer.

 • Zondag 15 augustus: De Helaasheid Der Zingen

De sterkmakers van de laatste jaren tijdens Vemmekensspoeling konden uiteraard niet ontbreken op Jeugd Zonder Dak Zomert. Ze laten iedereen ‘Café chantantsgewijs’ meezingen en brengen ondertussen veel leute en ambiance.

Klinkt goed, niet? Lees zeker verder over hoe ook u samen met vrienden en familie erbij kan zijn!

Hoe gaat het nu verder praktisch in zijn werk?

Om deze optredens vlot en veilig te laten verlopen, spelen deze bands voor een zittend publiek. Alle bezoekers zullen – in een gezelschap van maximum 8 personen – aan tafel zitten. Hoe u erbij kan zijn? 

 • Vanaf 25 juni zal het mogelijk zijn om online tafels te reserveren. Dit zal gebeuren via onze website www.vemmekensspoeling.be . Spreek op voorhand af met familie en/of vrienden zodat u weet met hoeveel u bent, en of u een grote of kleine tafel wil boeken. 
 • Om uit de kosten te geraken en om er zeker van te zijn dat gezelschappen die een tafel gereserveerd hebben ook effectief zullen afkomen, zijn we dit jaar genoodzaakt om inkom te vragen. Wees gerust: het blijven wel democratische prijzen.

Voor een kleine tafel met maximum 4 personen vragen we €20 per avond.

Een tafel met maximaal 8 personen kost u €40 per avond.

We willen wel benadrukken dat de traditionele Vemmekensspoeling die, hopelijk, vanaf volgend jaar terug zal mogen doorgaan, in de toekomst terug gratis zal zijn.

 • U kan perfect kiezen om op vrijdag 1 kleine tafel te reserveren en op zaterdag en zondag een grote tafel. U hoeft immers niet elke avond met dezelfde personen af te spreken.
 • Kinderen tot 12 jaar kunnen extra aansluiten aan een tafel. Voor hen zetten we dan een stoel bij aan de kop van de tafel. Maar het is uiteraard niet mogelijk om op die manier bv. 10 kinderen mee te brengen.
 • We hebben een coronaveilige tafelschikking uitgetekend zodat er tussen elk tafelgezelschap meer dan anderhalve meter afstand is. Dit wil dus zeggen dat er per avond een maximum aantal grote en kleine tafels te koop zal zijn. Wees er dus snel bij want uitverkocht is uitverkocht!

De belangrijkste manier om te zorgen dat deze Jeugd Zonder Dak Zomert covidveilig verloopt, is door u te vragen aan een vooraf geboekte tafel te gaan plaatsnemen met uw gezelschap. Daarnaast zijn er nog volgende maateregelen. 

 • Het zal niet toegelaten zijn om zelf een drankje te gaan bestellen aan de toog. Geen nood, we voorzien voldoende obers om jullie te bedienen (bediening aan tafel is niet alleen coronaveilig, maar ook erg makkelijk voor u).
 • We voorzien geen dansvloer, omdat dansen op anderhalve meter weinig aantrekkelijk is. Wees gerust: de fantastische bands zijn ook vanop uw stoel meer dan de moeite waard. 
 • Wanneer jullie rondwandelen, bij aankomst of vertrek of om naar het toilet te gaan, vragen we jullie om een mondneusmasker te dragen.
 • Het is een openluchtoptreden half augustus. Als regelmatige bezoeker van onze halfoogstfeesten weet u dan dat het wel eens kan regenen. De huidige coronamaatregelen maken dat we niet kunnen zorgen voor een schuilplek waar iedereen binnen kan als nodig. (Mochten die maatregelen versoepelen, dan kijken we zeker wat we wel kunnen voorzien) 

Stel dat de maatregelen tegen half augustus veranderen, doen wij al wat voor ons mogelijk is om het evenement te laten doorgaan. Indien we het toch niet kunnen organiseren volgens de maatregelen die op dat moment gelden, betalen we u uiteraard uw entreegeld terug. Beloofd.

Klinkt dit niet als muziek in de oren?

We hopen dat jullie even enthousiast zijn als wijzelf en dat we de 3 avonden kunnen uitverkopen. Indien jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie die gerust stellen via info@jeugdzonderdak.be .

Hopelijk tot dan,

Vzw Jeugd Zonder Dak

Geef een reactie